Een transpallet – ook wel palletwagen of pallettruck genoemd - is een handige manier om goederen snel, efficiënt en ergonomisch te verplaatsen. We vinden transpalletten, net zoals andere populaire magazijntoestellen, vooral in magazijnen.  

Een transpallet is ergonomisch, onderhoudsvriendelijk en toch betaalbaar. Daarom vinden we ze vandaag in zowat elk efficiënt ingericht magazijn. 

Elektrische transpallet kopen? Vraag snel een demo aan.

De soorten transpalletten op een rijtje 

Er zijn twee soorten transpalletten: 

  • manuele transpallet 
  • elektrische transpallet 

Toen de technologie nog niet zo ver stond als vandaag, vonden we in zowat elke magazijnomgeving een manuele transpallet voor het verplaatsen van vrachten op pallet. Vandaag heeft de elektrische transpallet de plek van de manuele transpallet grotendeels ingenomen en menig magazijnvloer veroverd omwille van zijn enorm gebruiksgemak, betere ergonomie en grotere efficiëntie. 

Vandaag vinden we zowel compacte als zware elektrische modellen, met of zonder weegschaal, allemaal ontworpen met het oog op ergonomie en efficiëntie. In de elektrische versies zijn tal van types en modellen terug te vinden.  

Een elektrische transpallet is ideaal om geleverd materiaal weg te zetten of te verplaatsen – bv. van de oprit van uw bedrijf naar de bergruimte. Printpapier, toiletpapier, magazines, flessen water …  

Meer weten? Contacteer ons voor meer info. 

Welke hoogte heeft een transpallet? 

Gemiddeld heeft een transpallet een hefcapaciteit tussen de 1 en de 2,5 ton. Er zijn hoogheffende en laagheffende transpalletten. De naam verraadt het al: heeft u palletten te verplaatsen die op hoogte moeten worden getild of niet? Dat zal bepalen welke transpallet u nodig heeft. We tonen u graag ons assortiment en de talrijke mogelijkheden. 

De belangrijkste kenmerken van een elektrische transpallet: 

  • elektrisch rijden, heffen en neerlaten (lithium-ion batterij); 
  • keuze uit vooraf ingestelde snelheden; 
  • rijden met verticale dissel voor gebruik in krappe ruimtes;  
  • eenvoudig te onderhouden – batterijvervanging in slechts 6 seconden; 
  • minimale servicetijd en -kosten; 
  • snelle beschikbaarheid van reserveonderdelen. 

Transpallet nodig? Laat u adviseren. 

Voedselbank Zenith gebruikt de elektrische transpallet  

Ook vzw Zenith maakt dankbaar gebruik van een elektrische transpallet. Voor deze Antwerpse voedselbank is snel heel wat gewicht verplaatsen cruciaal. De vzw deelt jaarlijks ruim 11.000 voedselpakketten uit, met een totaal gewicht van meer dan 150.000 kg. Met een handige transpallet kunnen ze deze aantallen makkelijk handhaven.  

Wat is de prijs van een transpallet? 

De prijs van een transpallet is erg afhankelijk van het type. Een manuele transpallet heeft u al vanaf enkele honderden euro’s. Uiteraard zijn er verschillende prijsklassen naargelang het model, de functies en de kwaliteit. 

Een elektrische transpallet is uiteraard iets prijziger maar u krijgt er een heleboel gebruiksgemak en functionaliteiten voor in de plaats! Ook hier zijn uiteenlopende prijsklassen waardoor u voor elk budget een elektrische transpallet zult vinden. 

Afhankelijk van uw noden en wensen geven we u graag het nodige advies over onze pallettrucks en bepalen we zodoende de juiste prijs voor uw investering. 

Meer weten over onze prijzen of een andere vraag? Vraag snel meer info. 

 Een elektrische transpallet kopen: zo gaat het in zijn werk 

Heeft u op regelmatige basis een transpallet nodig? Dan mag een elektrische transpallet absoluut niet ontbreken in uw machinepark. 

Indien u in uw magazijn- of werkomgeving frequent transport van palletten of andere goederen moet uitvoeren en veel te stapelen heeft, is het aankopen van een nieuwe of tweedehandse transpallet de interessantste keuze. Onze tweedehands toestellen worden streng gekeurd door onze technici, u geniet dan ook bij de aankoop van een garantieperiode. 

Uw eigen transpallet kopen? Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan!