Ons bedrijf

De business unit HH Industry maakt deel uit van het in 1898 opgerichte familiebedrijf HILAIRE VAN DER HAEGHE NV. De structuur van HILAIRE VAN DER HAEGHE bestaat uit:

  • HH INDUSTRY: distributie van machines voor goederenbehandeling (YALE Material Handling Solutions & ADDAX Light Utility eVehicles) en industriële reiniging (ADLATUS Robot Cleaning Solutions)
  • AGRI: distributie van machines voor landbouw (FENDT-tractoren en landbouwmachines & AMAZONE landbouwmachines)
  • AG-TEC: distributie van landbouwmachines (CLAAS-tractoren en landbouwmachines)
  • GARDEN: distributie van een 20-tal merken van machines voor professionele groenzorg, gemeentelijke diensten, bos- en landzorg en recreatiegebieden (oa ISEKI compact tractoren, WALKER zitmaaiers, ADDAX Light Utility eVehicles, AMBROGIO robotmaaiers, FERRIS, GIANNI FERRARI, KOPPL, TS INDUSTRIES, SNAPPER, SIMPLICITY enz…)

Innovatie en groei ten dienste van onze klanten

Van bij de start is het bedrijf in handen van de familie Van Der Haeghe en kende het een sterke groei. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in partnerships met sterke merken, waarvan sommige samenwerkingen al meer dan 80 jaar lopen. Nieuwe technologieën worden ontwikkeld en nieuwe markten ontgonnen.

Vandaag werken niet minder dan 119 enthousiaste medewerkers in onze vestigingen in Wilrijk, Fernelmont en Geldermalsen (NL) elke dag aan het succes van onze onderneming door onze klanten op de eerste plaats te zetten in al onze activiteiten. We willen een betrouwbare partner zijn voor onze klanten.

Sleutelmomenten voor HH Industry

In 1966 startte HILAIRE VAN DER HAEGHE NV met de verdeling van heftrucks, nadat in de na-oorlogse periode ook wegenbouwmachines in ons aanbod hadden gezeten. Het door ons verdeelde Amerikaanse tractoren merk ALLIS-CHALMERS bood toen ook heftrucks aan.

Toen ALLIS CHALMERS de stopzetting van de productlijn heftrucks aankondigde, werd in 1984 de samenwerking opgestart met het Amerikaanse YALE Material Handling. Deze samenwerking is sindsdien voor de Amerikanen de langstdurende in Europa. Onze mensen kennen deze machines dan ook van binnen en van buiten.

In 2018 werd onze afdeling verder geprofessionaliseerd om een sterk en stabiel antwoord te kunnen geven aan de sterk veranderende markt en maatschappij.

Dit resulteerde in 2021 met een belangrijke strategische uitbreiding van ons aanbod met de komst van ADDAX en ADLATUS. Onze drie merken zijn perfect complementair voor onze kleine en grote klanten in de logistiek, transport, productie en ambachtelijke sectoren.