Veilig rijden met een heftruck is een must voor elke chauffeur. Degelijke veiligheidsattributen op de truck helpen hem hierbij. Welke veiligheidsfeatures helpen de bestuurders om hun goederen, zichzelf, hun collega’s en de infrastructuur tegen schade te beschermen?

 

Veiligheidsvoorzieningen (standaard of optie) op YALE® toestel:

 • Veiligheidsgordel met contact
  Net als in een personenwagen, voorkomt dit systeem dat de chauffeur zijn gordel niet draagt. Dit kan ofwel door een signaal, ofwel door de machine niet te laten opstarten (instelbaar).
 • Zetelcontact
  De heftruckbediening wordt pas vrijgegeven na inschakeling van het zetelcontact. Het is dus niet mogelijk om de heftruck te bedienen als de chauffeur niet correct op zijn/haar plaats zit.
 • Blue Spot safety light vooraan en/of achteraan
  De Blue Spot is een visueel waarschuwingssignaal voor passanten in de buurt van heftruck. Door middel van projectie van een blauwe cirkel op de vloer (ook mogelijk als Red spot) worden omstanders gewaarschuwd voor de aankomende machine.

  Bluespot

 • Achteruitrijsignaal
  Deze technologie is afkomstig uit de automobielwereld. Dit waarschuwingssysteem maakt geluid bij het achteruitrijden, vergelijkbaar met de parkeersensoren op een auto.
 • Noodstop
  Door deze ‘dodemansknop’ te gebruiken, stopt de machine onmiddellijk met werken en wordt de stroomtoevoer onderbroken. Deze knop is zeer makkelijk bereikbaar. Via instellingen kan er, indien gewenst, geprogrammeerd worden dat deze knop enkel kan gedeblokkeerd worden door de verantwoordelijke (bv. ploegbaas, veiligheidscoördinator, …)
 • Zwaailamp
  Klassieke beveiliging door middel van een (meestal) oranje zwaailicht.
 • Lastbeschermrek
  Dit is een metalen rek dat achteraan de vorken staat gemonteerd en ervoor zorgt dat de last niet naar achter kan vallen en zo in de mast, of erger op de chauffeur, kan terechtkomen. Voor het gebruiksgemak is dit rek uitgevoerd met spijlen, zodat de zichtbaarheid optimaal blijft maar het rek een hoge stijfheid behoudt.

  Lastbeschermrek

 • Snelheidsbegrenzer
  Al onze machines kunnen individueel ingesteld worden op de gewenste maximumsnelheden, zowel voor het rijden als voor de reactiesnelheid bij de hef- en tilopdrachten. Deze instelling kan indien gewenst vergrendeld worden door de verantwoordelijke.
 • Doorkijkbare masten
  Een goede doorkijk door de mast vergroot het gezichtsveld op de lading en de vorkpunten.
 • Pilot protector
  Veiligheidsdeuren (kantelbeveiliging) of een volledig gesloten cabine beschermen de chauffeur tegen de natuurlijke reflex om uit de truck te springen bij een ongeval. De beste plaats bij een incident is immers op de chauffeursplaats, ingegipst.

  Pilot Protector

 • Hoogte-indicator en/of –camera
  Met deze opties heeft de chauffeur een beter zicht op het werkgebied boven de heftruck.
 • YALE® Vision Fleet Management
  Met dit inlog- en registratiesysteem dat optioneel op al onze toestellen kan gemonteerd worden (en zelfs op toestellen van onze collega’s) worden de operationele efficiëntie verhoogd en de risico-situaties beperkt. Door de actieve en passieve monitoring van het rijgedrag van chauffeurs verminderen de ongevalsschades, maar ook de technische schades aan de motoren, bediening, enz.
 • Spiegels- en  achteruitkijkspiegels
  Klassieke zijspiegels, maar ook de panoramische achteruitkijkspiegel zorgen voor een goed zicht naar achter. Optioneel zijn camera’s ook mogelijk.
 • Automatische handrem
  Dit systeem brengt de heftruck onmiddellijk tot stilstand bij het loslaten van het gaspedaal. Ook hier kan via de instellingen de gevoeligheid van het systeem geprogrammeerd worden.

Meer info over de veiligheidsvoorzieningen op de heftrucks van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM? Neem contact op met Joeri Govaerts, Service & Parts Manager, via tel.nr. 03/821 08 76 of via jg@vanderhaeghe.be en Michiel Bekkers, Service Coördinator & Planner, tel.nr.: 03/821 08 59 of via service-industry@vanderhaeghe.be.

Ook ons regionale sales team kan u meer informatie verschaffen bij het samenstellen van nieuwe toestellen. Contacteer uw regioverantwoordelijke via tel.nr. 03/821 08 38 of industry@vanderhaeghe.be.