Een groot deel van de heftrucks van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM hebben een verbrandingsmotor (zowel diesel als LPG). Dit zijn moderne motoren die aan strenge emissienormen voldoen en die, gezien de zeer beperkte uitstoot, geschikt zijn om in gesloten ruimtes te functioneren*. Ondertussen winnen de emissievrije, elektrische YALE® heftrucks volop terrein. 

De YALE® heftrucks met een verbrandingsmotor zijn voorzien van emissieverminderende technologieën die de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Ze voldoen aan de internationale Tier emissienormen, wat een vermindering van de uitstoot met 22% betekent.  

 
Roetfilter en katalysator 

Verbrandingsmotoren zoals dieselmotoren zijn zuinig in het gebruik. Bij de verbranding van diesel komt echter roet vrij. Het is een goede keuze om uw heftruck uit te rusten met een roetfilter en katalysator, die de uitstoot en emissiewaarden nog meer onder controle houden.  

Een roetfilter is een apparaat om de dieseldeeltjes of roet te verwijderen uit de uitlaatgassen van een dieselmotor. Het bevat een zelfreinigende functie die automatisch tijdens het rijden in werking treedt wanneer het filter gereinigd moet worden. 

 

Onderhoud uw heftruck

Ook een regelmatig onderhoud van uw diesel- of LPG-heftruck waarbij onder meer de diverse filters worden gecontroleerd en indien nodig vervangen, helpt om uw ​​vorkheftruck gezond te houden en de levensduur van uw vorkheftruck te verlengen.  

Bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM kiest u tussen diverse onderhoudsformules. 

 

Elektrische en emissievrije heftrucks 

Ondertussen merken we een belangrijke stijging van het aandeel elektrische YALE® heftrucks en magazijntrucks. Steeds meer bedrijven schakelen over op elektrische heftrucks, met batterijen die kunnen worden opgeladen.  

Bekijk hier het aanbod van YALE® elektrische heftrucks. We zetten enkele voordelen op een rijtje: 

    • Elektrische vorkheftrucks kunnen gebruikt worden in ruimtes die niet of minder toegankelijk zijn voor trucks die rijden op diesel of LPG. Denk aan beperkte of slecht geventileerde ruimtes of denk aan omgevingen die gevoelig zijn aan verontreiniging zoals de voedingsindustrie. 
    • Elektrische heftrucks maken minder geluid wat leidt tot een aangenamere werkomgeving.
    • Het gebruik van elektrische trucks vergt weinig aanpassing aan de infrastructuur. Er is dus geen dure installatie vereist.
    • Zeer interessante TCO (Total Cost of Ownership). Alhoewel een elektrische truck initieel duurder is in aankoop, is hij op lange termijn goedkoper op het vlak van onderhoud en verbruik.  

 

*Ter info: in Nederland zijn sinds 2020 geen dieselheftrucks meer toegelaten in halfopen en gesloten ruimtes, althans wanneer de hefcapaciteit van de truck lager is dan 8 ton 

 

Meer info over het werken in gesloten ruimtes? Neem contact op met Joeri Govaerts, Field Service Coördinator & Planner, tel.nr.: 03/821 08 59 of via serviceYALE@vanderhaeghe.be. 

Meer informatie over het volledige YALE® assortiment? Ga naar de producten.