Wanneer de temperatuur flink daalt, is het goed om extra aandacht te hebben voor de conditie van uw heftruck(s). Koude temperaturen hebben namelijk een invloed op de werking van uw truck. Enkele wintertips!

Tijdige antivriescontrole

De waterpomp en thermostaat die vast komen te zitten, het laatste restje antivries dat bevriest, de radiator die openbarst, …. Het zijn maar enkele ongemakken die in koude periodes kunnen voorvallen én nare gevolgen en extra kosten met zich meebrengen. Daarom: check altijd tijdig het antivriesniveau, liefst nog voor de koude periode start.

Parkeer de vorkheftruck binnen

Vriest het? Probeer uw heftruck binnen te zetten (vb. in een loods of opslaghal) wanneer er niet wordt gewerkt. Vochtigheid en koude temperaturen kunnen condens veroorzaken in het ontstekingsmechanisme, waardoor de heftruck niet start. Zwakke batterijen kunnen het begeven.

Heb extra aandacht voor de dieselheftruck. Diesel kan immers voor vlokken zorgen in de tank met verstoppingen tot gevolg. Speciale additieven verminderen deze kans op vlokken.

Bij een elektrische heftruck heeft de koude een lichte invloed op de werking. Het is mogelijk dat de capaciteit van de batterij minder is, waardoor die sneller ontladen zal zijn.

Tank vol

Als u een volledige dag met een dieselheftruck hebt gewerkt, kunt u hem beter vullen voor u de truck aan de kant zet. Een volle tank voorkomt immers dat er tijdens het afkoelen condens op de wand van de tank ontstaat, wat ervoor kan zorgen dat de brandstoffilter vastklit.

Meer info nodig over de mogelijkheden voor uw vloot op gebied van onderhoud en service door HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM? Neem contact op met Joeri Govaerts, Service & Parts Manager, via tel.nr. 03/821 08 76 of via jg@vanderhaeghe.be.

Voor afspraken voor een interventie of het melden van problemen of technische vragen: Michiel Bekkers, Service Coördinator & Planner HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM: tel.nr.: 03/821 08 59 of via service-industry@vanderhaeghe.be.