Geschiedenis

 • YALE geschiedenis

We zijn trots op ons erfgoed en enthousiast over de toekomst

Yale werd opgericht in 1844, toen Linus Yale Jr. uit Connecticut, VS, het cilinderslot uitvond en zijn naam verbond aan een reeks technische producten die synoniem waren aan kwaliteit en duurzaamheid. Hier zijn enkele hoogtepunten van een geweldig verhaal over innovatie, groei en leiderschap in materials handling:

Evolutie naar materials handling

  • In 1868 vormden Linus Yale en Henry Towne de Yale Lock Manufacturing Company, wat later Yale and Towne Manufacturing Co. zou worden.
  • Het bedrijf breidde in 1875, meer dan 137 jaar geleden, haar activiteiten uit van sloten naar materials handling.
  • In 1920 brachten Yale and Towne een nieuwe op batterij aangedreven truck met laag hefplatform op de markt, snel gevolgd door een serie sleeptractoren en heftrucks met hoog platform, en één van de eerste heftrucks met neigende vorken.
  • In de jaren 30 groeide Yale internationaal met productie in Engeland, de overname van BKS vorkheftrucks in Duitsland en de verkoop van heftrucks in Japan. Yale ontwikkelde ook innovaties zoals stuurbekrachtiging, centrumbalanstrucks, casterbesturing en het gebruik van zeer hittebestendig klasse H-silicium isolatie in elektrische motoren, die nog steeds beschouwd worden als een van de beste van de industrie.
  • In 1950 breidde Yale haar assortiment uit met benzine-, LPG- en dieseltrucks, twee jaar later gevolgd door de productie van de eerste vorkheftrucks.
  • In 1964 volgde alweer een innovatie, toen Yale de eerste elektrische vorkheftruck met siliciumgelijkrichter (SCR-techniek) uitbracht.
  • Meer leiderschap in materials handling-apparatuur en -diensten

  • Vandaag de dag heeft Yale Materials Handling een van de meest uitgebreide assortimenten van elektrische en verbrandingsmotorisch aangedreven materials handling-apparatuur die aan de markt wordt aangeboden, met inbegrip van innovatieve en veelzijdige AC-technologie trucks van Yale ontworpen om de productiviteit te optimaliseren in applicaties van de klant..
  • De Veracitor® VX verbrandingsmotorisch aangedreven heftruck biedt uitstekende productiviteit en lage cost of ownership , met een slim ontwerp, toonaangevende ergonomie, betrouwbare prestaties, onderhoudsgemak en styling.
  • De Yale MX-lijn is gestroomlijnd, eenvoudig te bedienen heftrucks met een uitstekend brandstofverbruik en doordachte ergonomie ontworpen voor het comfort van uw bestuurder. De MX-lijn bevat al het beste van onze zware Yale Veracitor-trucks – slim ontwerp, stevige constructie, duurzaamheid en betrouwbare prestaties, om er een paar te noemen – zonder de complexe systemen en functies.

Het Yale-dealernetwerk is uitgegroeid tot meer dan 150 dealers wereldwijd waarvan HILAIRE VAN DER HAEGHE de Belgische markt voor haar rekening neemt en dit reeds meer dan 30 jaar.    Deze uitbreiding is grotendeels te danken aan de aantrekkingskracht die Yale op nieuwe dealers heeft door de unieke mix van uitstekende productkwaliteit en klantenservice. Door deze kwaliteiten zal Yale op het gebied van materials handling het voortouw blijven nemen.

0 antwoorden