Yale®: het verhaal van de sleutel en de vorkheftruck

Yale®, er is het cilinderslot en er is de vorkheftruck. Toen de Amerikaan Linus Yale Jr. in 1844 het cilinderslot uitvond, verbond hij zijn naam aan een reeks technische en uiterst duurzame producten. Hier zijn enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van Yale, een verhaal over innovatie en leiderschap in goederenvervoer.

  • In 1865 kende Linus Yale Jr. eindelijk succes in het creëren van een patent op zijn belangrijkste uitvinding: het Yale cilinderslot. Het was het resultaat van jarenlang experimenteren met een slot dat gebaseerd was op een mechanisme dat gebruikt werd door de oude Egyptenaren.
  • In 1868 richtte Linus Yale Jr. samen met zijn collega Henry Towne de Yale Lock Manufacturing Company, wat later Yale and Towne Manufacturing Co. werd. Het bedrijf groeide en het werkterrein werd verbreed met onder meer handbediende hefwerktuigen en batterijgestuurde platformvrachtwagens.
  • Het bedrijf breidde in 1875 haar activiteiten uit van sloten naar material handling.
  • Innovatie staat voorop. In 1920 brachten Yale and Towne een nieuwe  – op batterij aangedreven –  hefttruck met laag hefplatform op de markt. Snel gevolgd door een serie sleeptractoren en heftrucks met hoog platform, en één van de eerste heftrucks met neigende vorken.
  • In de jaren ‘30 groeide Yale internationaal met productie in Engeland, de overname van BKS vorkheftrucks in Duitsland en de verkoop van heftrucks in Japan. Yale ontwikkelde ook innovaties zoals stuurbekrachtiging, centrumbalanstrucks, casterbesturing en het gebruik van zeer hittebestendig klasse H-silicium isolatie in elektrische motoren. Deze worden nog steeds beschouwd worden als een van de beste van de industrie.
  • In 1950 breidde Yale haar assortiment uit met benzine-, LPG- en dieseltrucks verder uit.
  • In 1964 volgde alweer een innovatie, toen Yale de eerste elektrische vorkheftruck met siliciumgelijkrichter (SCR-techniek) uitbracht.

 

Yale® Material Handling: elektrische en verbrandingsmotoren

Vandaag heeft Yale® een van de meest uitgebreide assortimenten van elektrische en verbrandingsmotorisch aangedreven apparatuur voor goederenvervoer (material handling).

 

Veracitor® VX verbrandingsmotor

De Veracitor® VX verbrandingsmotorisch aangedreven heftruck biedt uitstekende productiviteit en een lage cost of ownership (TCO), met een slim ontwerp, toonaangevende ergonomie, betrouwbare prestaties, onderhoudsgemak en styling.

 

Yale MX: eenvoudig te bedienen heftrucks

De Yale MX-lijn zijn de bekende gestroomlijnde, eenvoudig te bedienen heftrucks met een uitstekend brandstofverbruik en doordachte ergonomie. Ze zijn ontworpen voor het comfort van de bestuurder. De MX-lijn bevat al het beste van de zware Yale Veracitor-trucks – slim ontwerp, stevige constructie, duurzaamheid en betrouwbare prestaties – zonder al te complexe systemen en functies.

0 antwoorden