De dames van YALE BELGIUM (1): “Onze service is zoals de kleur van onze heftrucks: warm, zonnig en vrolijk”

Op de foto v.l.n.r.  Chris Van Schelstraete, Reinhilde Smeulders, Dunja Bosschaerts, Ines Compeers (zittend) en Ann Vandenbroek

HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM staat gekend als invoerder van technische toestellen en materialen. Voor de vorkheftrucks en magazijntoestellen van YALE® zijn ze de exclusieve verdeler in ons land. Je herkent hun vloot meteen aan de stralende goudgele kleur. Wij gingen op zoek naar wat er nog meer zo bijzonder is.

We maken kennis met deze dames die met plezier tijd maken om over hun werkplek te vertellen. Vijf vurige dames in een typische mannenwereld, hoe gaat dat in z’n werk?

De vrouwen achter de heftrucks

Dunja Bosschaerts werkt sinds 3 jaar als binnendienstmedewerker voor de salesafdeling. “Ik verzorg alle administratie voor onze vertegenwoordigers ter ondersteuning. Ik maak offertes op en zorg voor de documenten voor de aan- en verkoop van de trucks. Ondanks dat het heel administratief werk is, vind ik mijn job toch heel afwisselend. Het is voortdurend switchen tussen de verhuur- en verkoopzijde en het aankoopgedeelte.”

Chris Van Schelstraete startte op 1 februari 2021 binnen sales support. “De start was best pittig en niet evident in volle Coronaperiode. Ik had dan ook helemaal geen achtergrond in deze sector. Maar ik ben hier ongelooflijk warm ontvangen. Ik kreeg heel veel uitleg en duiding, wat gezien de complexiteit van de job ook noodzakelijk was.”

Lees: De dames van YALE BELGIUM (deel 2) 

 

Snel schakelen

Chris: “Na 2 maanden kreeg ik het verzoek om al meteen een andere taak in te vullen, omdat iemand de firma ging verlaten. Nu heb ik meer klantencontact: vanaf deze maand focus ik mij volledig op de fleet en de kortetermijnverhuur daarvan.

Dat onderdeel is eigenlijk het ‘kortetermijnverhaal’ van YALE®. We hebben een uitgebreide vloot van heftrucks, stapelaars en magazijntoestellen die ingehuurd kunnen worden voor enkele dagen, weken of zelfs maanden.

Daarmee gaat ook een tweedehandsgedeelte gepaard, want eerder verhuurde toestellen kunnen naderhand verkocht worden. We gaan behoorlijk ver in onze dienstverlening: wanneer een klant een specifieke vraag heeft en wij dat toestel niet in huis hebben, zoeken we verder bij collega’s. Onze doelstelling is de klant écht verder te helpen.”

 

Werken tussen de heftrucks

Allen zijn het erover eens: werken bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM is bijzonder gemoedelijk.

Chris: “Het is echt ongelooflijk hoezeer werknemers elkaar hier helpen. Je wordt simpelweg nooit aan je lot overgelaten.

Mijn status als nieuwkomer zie ik vaak als een voordeel: doordat ik andere werkwijzen gewoon ben, werp ik vaak een andere blik op de gangbare processen. Ik vind het bijzonder en waardevol dat er naar mijn inbreng geluisterd wordt en dat mijn initiatieven gewaardeerd worden. Zo blijven zowel ikzelf als het bedrijf voortdurend in positieve ontwikkeling.”

Dunja: “Ik ben 20 jaar geleden, net na mijn studies, begonnen op de IT-afdeling. Vervolgens heb ik elders ervaring opgedaan om uiteindelijk toch weer hier te belanden. Voor mij is dit dus een beetje ‘thuiskomen’. Wat erg aangenaam is, is dat er over alles gepraat kan worden. Die open sfeer bevordert echt het werkgeluk.”

 

Vrouwen in een mannenwereld

“We moeten toegeven dat er tot hiertoe weinig vrouwen zijn die aan heftrucks werken. De overige, vaak ondersteunende diensten, worden dan weer wel ‘bemand’ door vrouwen. Daarin blijft de taakverdeling tot dusver redelijk stereotiep.

Dat heeft wellicht met interesse te maken, maar mogelijk ook simpelweg met spierkracht. Het lijkt me niet evident om als vrouw aan die zware machinerie te werken.”

“Toch gaan we daarin stilaan een verschuiving zien, mede door de inspanningen van het onderwijs. We zien steeds meer meisjes zich aanmelden voor het magazijn, die dolgraag met machines aan de slag willen. De nieuwe generatie vrouwen is duidelijk niet bang om hun handen vuil te maken.”

Benieuwd naar het vervolg?

Meer informatie over het volledige YALE® assortiment  van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM voor material handling? Ga naar de Product Kiezer.

0 antwoorden