Michiel Bekkers: “98% van de servicevragen lossen we binnen 24u op”

Naast de goudgele heftrucks valt er nog wat anders op aan YALE BELGIUM: hun ongeziene service. De gemoedelijke en toch efficiënte werkzaamheid is voelbaar van op de afdeling tot bij de klant. We kregen Michiel Bekkers, werkplaatsverantwoordelijke en servicetechnieker, over de virtuele vloer. Hij deelt graag zijn ervaringen met ons.  

 

Loopbaan in het atelier

“In 2014 kwam ik in dienst bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM, waar ik net als de meesten begon als ateliertechnieker. Het idee is dat je als jonge medewerker daar de kans krijgt om kennis en ervaring op te doen. Na verloop van tijd mag je steeds vaker met collega’s mee de baan op, om ten slotte je eigen servicewagen toegewezen te krijgen en zelfstandig naar de klant te gaan.

Bij mij liep het traject even anders: na enkele jaren als servicetechnieker te hebben gewerkt, werd ik geconfronteerd met rugproblemen. Na een aantal operaties werd ik als werkplaatsverantwoordelijke aangesteld. Dat is fysiek een stuk lichter werk en in het atelier heb je ook meer hulpmiddelen voorhanden om te hijsen of te heffen. Daarnaast is mijn taak nu ook meer gericht op trainerschap en opleiding geven. Paul Van Buynder, die tot hiertoe iedereen opleidt, gaat binnenkort op pensioen, dus het is goed dat ik in de startblokken sta om de fakkel over te nemen.

In het atelier en dus ook in de training en opleiding, hebben we alle machinerie opgesplitst in 3 grote takken: thermisch, elektrisch en warehouse of magazijntoestellen, waarvan ik de laatste voor mijn rekening neem. Daarnaast ben ik ook nog inzetbaar op de baan wanneer dat nodig blijkt. Dat is uiteraard altijd een leuke afwisseling.

Wanneer er ergens anders een extra paar handen nodig is, ga ik eveneens ondersteunen. Als de dispatcher met vakantie is, ga ik bijvoorbeeld mee opvolgen in de back-office. Dat is een proces dat nooit stilvalt, we volgen elkaar constant op en helpen elkaar waar mogelijk. Ook wanneer we allebei aanwezig zijn staan we voortdurend in contact met elkaar, zodat we constant op de hoogte blijven van het reilen en zeilen.”

 

YALE BELGIUM maakt het verschil met verbluffende service

Onze servicetechniekers staan in voor het onderhoud en de herstellingen aan alle YALE®-heftrucks en magazijntoestellen. Om heel snel te kunnen schakelen, worden de nodige onderdelen ’s nachts aan ons geleverd. Dat stelt ons in staat om de dag na een interventieaanvraag door een klant al onze parts ter beschikking te hebben. We hebben daarvoor een vernuftig systeem: onze leverancier heeft een sleutel van heel ons wagenpark. Die doet ’s nachts z’n ronde en vult alle wagens met het nodige materiaal. Wanneer wij ’s ochtends vertrekken, kunnen we onmiddellijk naar onze bestemming vertrekken zonder omweg. Zo besparen we heel wat tijd, wat onze eindklant bijzonder kan appreciëren.”

 

Ongeëvenaarde reactiesnelheid

“In principe zijn we overal inzetbaar. Morgen kunnen we in Limburg aan het werk zijn, de dag erna in Charleroi. Uiteraard proberen we onze techniekers zoveel mogelijk regionaal in te zetten om de rijtijden en kosten aanvaardbaar te houden. Maar voor onze klanten rijden we graag de extra rit. We maken ons sterk in het feit dat we 98% van alle binnenkomende servicevragen binnen de 24 uur opgelost krijgen. Dat is geen loze uitspraak: we maken dat ook effectief waar.

Het contact tussen onze klanten en onze diensten is heel hecht. We kennen onze klanten echt, net als onze medewerkers. Daardoor kunnen we onmiddellijk de juiste mensen aansturen.

Onze ploeg van 11 techniekers is ook bijzonder close met elkaar. We spelen snel op elkaar in, helpen elkaar waar het kan en zijn allemaal heel flexibel. Precies dààr onderscheiden we ons van de echte heftruckgiganten.

We winnen daar ook heel wat sales deals mee. Onze mindset is niet om nu en dan eens een extra inspanning te leveren ‘omdat het moet’ – het is onze standaard werkwijze om de best mogelijke service te bieden en daarvoor alles uit de kast te halen. Alleen in héél zeldzame gevallen, bij ziekte of overmacht, lukt ons dat een keertje niet.”

 

Werkplaatsverantwoordelijke bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV

“Nu ik werkplaatsverantwoordelijke ben geworden, valt alles wat binnenkomt qua herstellingen onder mijn bevoegdheid. Er komen wisselstukken binnen, ik kijk wat ermee moet gebeuren en stuur aan wie de reparatie zal doen. Wanneer er materiaal verkocht of verhuurd wordt, krijg ik van de verkoopafdeling te horen wat er klaargezet moet worden. Alle inhouse technici stuur ik aan en ik maak de wekelijkse planning op.

We streven er altijd naar om onze heftrucks of magazijntoestellen on site bij de klant zelf te repareren, maar dat is niet altijd mogelijk. Wanneer bijvoorbeeld de motor stuk is of er transmissies moeten vervangen worden, moet het toestel op een brug geplaatst worden om die zware onderdelen veilig uit de machine te halen. In dat geval gaan we altijd na of onze klant het toestel wel kan missen en of we geen overbruggingstoestel moeten voorzien. Daarna wordt het toestel van de klant naar ons atelier gebracht om daar de herstelling veilig en efficiënt uit te voeren.”

 

Team YALE BELGIUM: better, faster, stronger

“Onze service is ons sterke punt. De teamgeest die hier heerst, is precies wat ons zo’n krachtige machine maakt. Ons team werkt echt op mensenmaat. “Waar ben jij goed in? Dan sturen we jou in het bijzonder naar die of die opdracht.” “Die heeft een dergelijk probleem al eens opgelost, ik bel hem even op voor advies.”

“Door goed te communiceren en als kameraden aan het werk te gaan, zijn we een onverslaanbaar team. Dat merk je ook aan het personeelsverloop: er is hier amper rotatie. Enkel wie op pensioen gaat, verlaat het bedrijf. HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM is dan ook een fijn, familiaal bedrijf dat zorg draagt voor z’n medewerkers. Waar het goed is, hoef je niet te veranderen. Ergens met plezier gaan werken, dat is ontzettend belangrijk.”

0 antwoorden