Hilaire Van der Haeghe stelt nieuwe Yale-platformstapelaar voor op Transport & Logistics 2019

Yale lanceerde onlangs een platformstapelaar van de volgende generatie. Met een breder capaciteitsbereik en een hefhoogte tot zes meter staat hij klaar voor al je logistieke uitdagingen. De platformstapelaar uit de MSX-serie werd voorgesteld tijdens Transport & Logistics in Antwerpen.

 

Uitgerust voor elke uitdaging in je magazijn

De platformstapelaar van de MSX-serie beschikt over een inklapbaar platform. Zo combineert hij de manoeuvreerbaarheid van een meeloopstapelaar met de rijsnelheid van een pallettruck met zitplaats. Op die manier zet je de stapelaar nog flexibeler en productiever in. Dankzij de opties Initial Lift (Initiële Lift of IL) of Straddle Leg (Breedspoor of SL) is de Yale-platformstapelaar ideaal voor het stapelen en ophalen van gepalletiseerde goederen, voorraadaanvulling, interne ladingoverdracht en integratie in productiebanden. Naast een hogere hefsnelheid biedt de nieuwe stapelaar een laadvermogen van maximaal 2000 kg en een maximale hefhoogte van zes meter.

De optie Initial Lift zorgt ervoor dat de heftruck makkelijk over oneffen vloeren, hellingen en dorpels rijdt. Als alternatief kan de stapelaar worden geconfigureerd met extra brede steunpoten en FEM-vorken voor toepassingen waarbij een bestuurder zowel open als gesloten pallets met precisie en betrouwbaarheid moet hanteren.

De nieuwe platformstapelaar van de MSX-serie kan ook worden geconfigureerd voor toepassingen in koelhuizen, waardoor hij kan werken bij temperaturen van -30 °C. En voor werkzaamheden in nauwe ruimtes, zoals in de detailhandel, is er de kruipsnelheidscontrole. Op die manier gebruikt de bestuurder de functies van de platformstapelaar zonder de dissel uit een verticale positie te halen.

 

Efficiënt, betrouwbaar en ergonomisch

De nieuwe Yale MSX-serie platformstapelaar is ontworpen om efficiënt en betrouwbaar te werken. De stapelaar blijft aan de slag, zelfs tijdens meerdere ploegendiensten. Het nieuwe chassisontwerp heeft een robuust basisframe, een duurzame batterijklep en afgedichte aansluitingen om minder stil te moeten staan.

De ergonomie van de stapelaar is ontworpen om het comfort en de bescherming van de chauffeur te vergroten. Een panoramamast voorzien van een duurzame Lexan-bescherming optimaliseert het zicht en zorgt voor een veilige hantering van de lading. De stuurstand van de dissel minimaliseert de spanning op de polsen, duimen en vingers van de chauffeur. Als optie is een in de hoogte verstelbare dissel verkrijgbaar, waarbij het dashboard zich vóór de chauffeur bevindt. Op die manier is het gemakkelijk af te lezen en te bereiken.

Yale MSX Series 3 verkleind 400px

De zijarmen van het bestuurderscompartiment kun je snel openen en sluiten en draaien eenvoudig naar boven. Het platform zelf is breed en diep voor extra comfort en een rubberen vloermat biedt uitstekende grip. De platformstapelaar heeft ook vierpunts-stabilisatiewielen, die de stabiliteit van de stapelaar vergroten, vooral in de bochten.

yale-platformstapelaar 400px

 

De voordelen van de Yale MSX-serie platformstapelaar

 

Breder capaciteitsbereik

  • Hefhoogte tot zes meter
  • Inklapbaar platform voor de manoeuvreerbaarheid van een meeloopstapelaar en de rijsnelheid van een pallettruck met zitplaats

 

Toepassingen

  • Stapelen en ophalen van gepalletiseerde goederen
  • Voorraadaanvulling
  • Interne ladingoverdracht
  • Integratie in productiebanden

 

Sectoren

  • Voedingsindustrie
  • Auto-industrie
  • Logistiek
  • Detailhandel

Bekijk het volledige assortiment material handling-machines!

0 antwoorden