In 2020 is YALE® 35 jaar in België!

In 1985 kwam het Amerikaanse YALE voor het eerst op de markt in Europa: dat jaar was de officiële start van de exclusieve verdeling van YALE® heftrucks en magazijntoestellen op de Belgische markt. Michel De Maeyer, Business Unit Manager YALE BELGIUM : “In 2020 zijn we 35 jaar op de Belgische markt met YALE. Dat verdient extra aandacht.”

 

Voorloper in industriële machines

Michel duikt in de geschiedenis van het premium merk en van Hilaire Van der Haeghe NV. “Uiteraard staat Hilaire Van der Haeghe NV (HH) bekend als een expert in landbouwmachines, maar de groep is ook altijd een voorloper in industriële machines geweest. Vooral na WOII investeerde Hilaire Van der Haeghe NV fors in machines die voor wegenwerken en bouwactiviteiten werden gebruikt zoals bulldozers, asfaltmachines en heftrucks. Vanaf 1966 volgde de verdeling van Allis-Chalmers tractoren en vorkheftrucks. Toen in 1984 de samenwerking met Allis-Chalmers werd stopgezet wegens terugtrekking van dit merk uit Europa, startten we met de exclusieve verdeling van YALE® heftrucks en magazijntoestellen op de Belgische markt.”

 

YALE®: van sloten naar material handling

Yale kende zijn ontstaan in de VS toen in 1868 Linus Yale Jr. samen met zijn collega Henry Towne de Yale Lock Manufacturing Company oprichtte, wat later de Yale and Towne Manufacturing Co. werd. Dit was oorspronkelijk een slotenbedrijf maar in 1875 breidde het haar activiteiten uit naar material handling. Innovatie stond altijd voorop. In 1920 bracht Yale and Towne een nieuwe  – op batterij aangedreven –  heftruck met laag hefplatform op de markt. Snel gevolgd door een serie sleeptractoren en heftrucks met hoog platform, en één van de eerste heftrucks met neigende vorken. Ook vandaag blijft YALE investeren in innovatie en nieuwe technologieën.

 

YALE BELGIUM is een bloeiende divisie van Hilaire Van der Haeghe

Vandaag is de YALE BELGIUM afdeling binnen Hilaire Van der Haeghe NV een volwaardige en sterk groeiende divisie. In 2020 viert het zijn 35ste verjaardag en die mijlpaal wil het bedrijf gepast in de bloemetjes zetten.

0 antwoorden