YALE® heftrucks, stapelaars en pallettrucks voor productie- en overslagbedrijf Eurakor

“Mensen maken het verschil’, lees je op de website van Eurakor, een productie- en overslagbedrijf in Leuze-en-Hainaut. Terecht, want in dit Waalse maatwerkbedrijf heeft het overgrote deel van de medewerkers een fysieke of mentale handicap. Ze maken gebruik van een 10-tal elektrische heftrucks, stapelaars en pallettrucks van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM. We spraken met Alain Moucheron, Algemeen Directeur van Eurakor. 

In dit maatwerkbedrijf (ETA, Etablissement de Travail Adapté) werken 180 personen, verdeeld over 3 hoofdactiviteiten. In de eerste plaats produceert, mengt en zeeft Eurakor – het vroegere Les Ateliers de Blicquy –  allerlei poeders en vloeibare producten voor de bouw en de industrie. Daarnaast is dit bedrijf een referentie in industriële verpakkingen van voornamelijk bouwmaterialen (onder meer voor productiebedrijf Cantillana). Ten slotte werkt Eurakor ook in onderaanneming bij andere bedrijven (schoonmaken, verpakken, …).

 

Kiezen voor knowhow van YALE BELGIUM

“Ik leerde de mensen van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM kennen tijdens een netwerkevent eind 2019, later volgde een grondige kennismaking met de toestellen,” aldus Alain Moucheron die ook bestuurslid is van Rugby Club Soignies. “Wij kozen voor YALE BELGIUM omwille van hun knowhow, gebaseerd op tientallen jaren van expertise in de wereld van de material handling. YALE® is een A-merk  en de toestellen zijn inzetbaar voor een breed scala aan activiteiten en dat is een must voor een productie- en overslagbedrijf als Eurakor.”

 

 

Heftrucks vervoer van paletten

Eind 2020 nam Eurakor een magazijn in gebruik van 10.000 vierkante meter voor de overslag van de bouwmaterialen zoals cement, poeders en verven. In en rond dit gloednieuwe magazijn zijn de YALE® elektrische heftrucks, stapelaars en pallettrucks druk in de weer voor het transport van de paletten met bouwmaterialen en industriële verpakkingen.

 

 

YALE elektrische vorkheftrucks, stapelaars en pallettrucks

 

3-wiel vorkheftruck

  • De veelzijdige voor- of achterwiel aangedreven elektrische 3-wiel vorkheftrucks zijn ideaal voor kleine manoeuvreerruimtes. Perfect dus voor het werk bij een overslagbedrijf als Eurakor.

 

4-wiel vorkheftruck

  • De energie-efficiënte elektrische trucks met 4 wielen verzetten bergen werk. Bij Eurakor worden  ze vooral gebruikt voor het transport in en rond het magazijn.

 

pallettruck

  • De YALE® pallettrucks zijn ideaal voor het laden en lossen van een trailer of het verplaatsen van pallets in een magazijn. Door het ergonomische ontwerp en de toptechnologie kan de bestuurder er makkelijk en comfortabel mee aan de slag.

    stapellaar

  • De YALE® stapelaars zijn bijzonder wendbaar en ontwikkeld om werkzaamheden in een bepaalde ruimte te optimaliseren. Ook hier staat het comfort van de gebruiker voorop.

 

Top service

Directeur Alain Moucheron is verheugd over de samenwerking met HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM. “Wij appreciëren hun uitstekende service met mensen die altijd direct beschikbaar zijn als het nodig is. Dit is zeer belangrijk voor ons,” aldus Alain die met Eurakor alleen maar groeiplannen heeft: tegen 2025 wil hij fors aangroeien, zowel in productiecapaciteit als in personeel.

Meer info over elektrische YALE®-toestellen met lithium-ion

Meer informatie over het volledige YALE®  assortiment  van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM voor material handling? Ga naar de Product Kiezer.

0 antwoorden