Waalse intercommunale Tibi neemt 4-tonner heftruck in gebruik

Met grote trots leverde HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM een eerste heftruck (4-tonner) bij Tibi in Charleroi. Tibi is de grootste Waalse intercommunale voor ophaling en verwerking van PMD. “Een keuze op basis van: uitstekende toestellen, service en budget,” zegt Didier Ligot, hoofd van de technische dienst van Tibi waar ruim 700 personen werken.

De samenwerking met YALE BELGIUM past in de modernisering van de sorteercentra van Tibi dat het afvalbeheer verzorgt in 14 gemeenten in de regio van Charleroi. Hieronder ressorteren onder meer de ophaling, verwerking en recyclage van huishoudelijk afval in recyclageparken. Een deel van het afval wordt via hoogtechnologische methoden omgezet in nieuwe energie.

 

YALE® 4-tons vorkheftruck

Yale 4-tons vorkheftruck

Deze eerste heftruck is de eerste in een reeks van toestellen die door Tibi werden besteld. “Hij wordt ingezet in het sorteercentrum Valtris,” zegt Didier Ligot. “In dit sorteercentrum, dat Tibi uitbaat in samenwerking met regio’s Namen en Waals-Brabant, wordt jaarlijks 38.000 ton PMD ingezameld. Voor het transport van de zware samengeperste balen PMD (1 baal weegt tussen 200kg en 800kg) is een stevige krachtpatser zoals deze 4-tons YALE® heftruck nodig om de zware pakketten plastic veilig te transporteren van en naar de opslagplaats en vrachtwagens.”

 

Heftrucks voldoen aan het totaalplaatje

“Wij kozen voor het totaalplaatje van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM waar prijs, technische features, service en opleiding deel van uit maken,“ aldus Didier Ligot. “De YALE® machines zijn op maat van onze activiteiten en wensen. Denk maar aan de inrichting van de chauffeurscabine die helemaal op het comfort van de chauffeur is afgesteld, de ergonomische chauffeursstoel, de veiligheidsfeatures zoals de blue spot, de resistente banden of de specifieke vorkendrager die ideaal is voor de werkzaamheden in onze gebouwen. Bovendien gaat het om een ecovriendelijke aandrijving met een dieselmotor van de laatste generatie.”

Lees meer over de veiligheid en ergonomie van YALE® heftrucks

 

Alles onder controle met Yale® Vision

Een bijkomende troef is de tracking module Yale® Vision. “Dankzij deze module hebben we extra informatie over de prestaties van deze heftruck zodat ook het onderhoud verfijnd kan worden ingepland. Bovendien monitort Yale® Vision het rijgedrag van onze chauffeurs. Hiermee kunnen we de operationele efficiëntie verhogen en dus risico-situaties en ongevalschades  beperken.”

 

‘A l’écoute’ van de klant

Didier is zeer te spreken over de nieuwe samenwerking. “HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM staat in zijn totaliteit ‘à l’ecoute’ van Tibi, of het nu gaat om de commerciële dienst, de technische afdeling of het management. Ze doen het maximum, luisteren naar onze wensen en spelen in op wat we willen.”

 

Integer, veilig en milieugericht werken

Tot slot ziet Didier een duidelijke match op het gebied van de interne waarden van beide bedrijven. “Bij Tibi staan de waarden teamwork, initiatief, integriteit en veilig en milieugericht werken centraal. Daarin zie ik een duidelijke overeenkomst met de waarden van YALE BELGIUM dat onze ambitieuze intercommunale hierin volop steunt!”

Meer informatie over het volledige YALE® assortiment  van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM voor material handling? Ga naar de Product Kiezer.

0 antwoorden