Cushion tyres voor meer stabiliteit

De keuze van de juiste banden is ook voor een heftruck van cruciaal belang om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Grosso modo bestaan er in de markt 2 soorten banden: pneumatische (merendeel) en de zogenaamde ‘cushion tyres’. YALE is een van de weinige merken die deze specifieke cushion tyres kan voorzien.

 

Wat zijn cushion tyres?

Cushion tyres zijn laagprofielbanden met vaste, niet-verslijtbare rubber en zijn vergelijkbaar met bekende racebanden. De banden hebben een sterke tractie op gladde ondergronden en zijn bijzonder duurzaam. Ze zijn herkenbaar aan het C-symbool en worden in hoofdzaak in de VS gefabriceerd.

 

Meer stabiliteit bij ‘heavy duty’ werkzaamheden

Cushion tyres worden gebruikt bij compacte heftrucks met kleine draaicirkel voor het transport van zware gewichten. Door het lagere profiel zorgen ze voor meer stabiliteit van de heftruck en door de kleine draaicirkel zijn ze ideaal zijn voor werkzaamheden op een kleine ruimte.

Omdat ze zorgen voor compacte truckstabiliteit worden ze vooral gebruikt voor ‘heavy duty’ werkzaamheden, voornamelijk in een industriële omgeving, bijvoorbeeld om zware staalrollen of pulp- en papierrollen te transporteren of hoog te stapelen. De normale ‘luchtbanden’ zijn hiervoor te elastisch.

Belangrijk advies: laat het type van werkzaamheden de juiste keuze van de banden bepalen.

Meer informatie over deze ‘cushion tyres’? Neem contact op met de service-technieker van YALE BELGIUM bij jou in de buurt.

0 antwoorden