De Safety Battle: veilig werken met de heftruck

De werkdruk bij heftruckchauffeurs ligt vaak hoog waardoor aan een strak tempo gewerkt moet worden. Om het veilig werken met een heftruck extra te benadrukken, ook bij een hoog werktempo, organiseren A-SAFE, VDAB en HH Industry de zogenaamde ‘Safety Battles’. Een leuke wedstrijd die het beroep van heftruckchauffeur positief in de verf zet.

Deelnemen aan een Safety Battle? Schrijf u in!

Een mooi beroep onder de aandacht op een ludieke manier

Heftruckchauffeurs kampen dagelijks met heel wat werkdruk. Omdat ze werken in een hectische omgeving , zijn ongevallen met heftrucks snel gebeurd. In 2022 constateerde Liantis bijvoorbeeld meer dan 1.500 gevallen op de werkvloer.

Bovendien staan er momenteel meer dan 2.000 vacatures voor heftruckchauffeurs open. Dit naar alle waarschijnlijkheid omdat de perceptie heerst dat dit geen leuk of veilig beroep is. Nochtans is het echt een fantastische baan waar u heel wat voldoening uit kan halen.

Hoog tijd dus om dit mooie beroep positief onder de aandacht te brengen en het belang van een veilige werkomgeving te onderstrepen. Met die gedachte gingen A-SAFE, VDAB, HH INDUSTRY aan de slag. In een heuse Safety Battle nemen heftruckchauffeurs van verschillende bedrijven het tegen elkaar op.

Scoor een driepunter met een heftruck!

De uitdaging? Zo snel en behendig mogelijk een moeilijke slalom afleggen met de heftruck. Voor elke onregelmatigheid tijdens het manoeuvreren worden strafpunten toegekend en aan het einde van het parcours moet u proberen om een basketbal zo snel mogelijk door een ring te gooien vanop de heftruck. Niet eenvoudig!

Van West-Vlaanderen naar elke Belgische provincie

De eerste editie van de Safety Battle vond recent plaats in het West-Vlaamse Rekkem en was een daverend succes. Heftruckchauffeurs van onder andere Alpro, Optima T, Berry Alloc en VDAB daagden er elkaar uit. Een nieuwe traditie werd geboren!

De volgende edities staan ingepland in Oost-Vlaanderen en in Antwerpen. Het is volgens de organisatoren de bedoeling om dit soort battles in elke provincie te houden.

Meedoen?

Bent u heftruckchauffeur en houdt u wel van een gezond potje positieve competitie? Wilt u mee het beroep van heftruckchauffeur in de kijker zetten? Dan kan u zich via de A-SAFE website makkelijk inschrijven. Tot dan?

Schrijf u in!

0 antwoorden