125 jaar Hilaire van der Haeghe in de kijker!

banner met daarop 125 jaar Hilaire Van Der Haeghe

Wat hebben de oudste Nederlandstalige geluidsopname, New York City én HILAIRE VAN DER HAEGHE met elkaar gemeen? Allemaal vieren ze in 2023 hun 125ste verjaardag. Over de geluidsopname en New York gaan we het niet hebben. Over de laatste in die rij breiden we wél graag uit. Want op 125 jaar kan er véél veranderen: ook bij HILAIRE VAN DER HAEGHE.  

Ook verrassend: deze weetjes over HILAIRE VAN DER HAEGHE!

Het begon allemaal in 1898 … 

We reizen terug naar 1898. Het jaar waarin de man – en dit komt vast niet als een verrassing – genaamd Hilaire van der Haeghe in Antwerpen zijn eigen zaak begint. Van heftrucks verhuren of verkopen is dan nog geen sprake. Het bedrijf is actief als verdeler van wasmachines en zogenaamde wringers (ofwel: de handmatige voorganger van de droogkast).  

 

De evolutie van gebruiksvoorwerpen naar de landbouwindustrie gebeurt in 1935. Vader Hilaire overlijdt dat jaar, zonen Paul, Marcel en André sturen het bedrijf in de richting van kunstmeststrooiers, zaaimachines en grasmaaiers. In 1947 dan, worden tractoren, landbouwmachines en machines voor burgerlijke bouw aan het gamma van Hilaire van der Haeghe toegevoegd. Nog later verschijnen de eerste heftrucks in het gamma, toen nog van het merk Allis-Chalmers. 

Vanaf 1985 worden de YALE vorkheftrucks – op dat moment al nr1 in de Verenigde Staten – in het gamma van HILAIRE VAN DER HAEGHE opgenomen.  

 

Het ontstaan van HH Industry: dé referentie voor uw YALE-, ADDAX-, ADLATUS-toestellen 

Fast forward naar de services van vandaag. In de HILAIRE VAN DER HAEGHE Group vind je HH Industry, HH Agri en HH Garden. HH Industry is de enige afdeling die niet direct met land- en tuinbouw is verbonden. Deze afdeling richt zich op logistiek, goederenbehandeling en alle aanverwante industriële uitdagingen. 

Onder HH Industry worden onder meer alle vorkheftrucks en magazijntoestellen van YALE ondergebracht. HH Industry is dan ook officieel verdeler in België van deze toestellen.  

Daarnaast zitten onder die tak ook de ADDAXen ADLATUS-toestellen. Dat zijn in die volgorde kleine elektrische bedrijfsvoertuigen en automatische cleaning robots. Beiden zijn bestemd voor industrieel en logistiek gebruik op grote schaal.  

Top service in heftrucks
Het voordeel aan een material handling toestel kopen of huren bij HH Industry? Dat zit ‘m in de service. Niet alleen kunt u voor de aankoop of het huren van uw toestel rekenen op degelijk advies op maat, ook wanneer u al een toestel in bezit hebt, kunt u rekenen op deskundige service. Heeft u een vraag? Of wil uw uw machinepark uitbreiden met nieuwe toestellen? We staan u graag bij!  Leer HH Industry beter kennen.  

Ons aanbod verandert, maar aan onze waarden houden we vast 

Het mag gezegd worden, de wereld van HILAIRE VAN DER HAEGHE staat nooit stil. Toch is er in 125 jaar tijd één ding niet veranderd: onze mindset.  

Hoe groot we ook worden, wat we ook aanbieden en hoeveel veranderingen de wereld om ons heen ook doormaakt – we blijven een (h)echt familiebedrijf. Onze organisatie en onze medewerkers dragen onze waarden – verantwoordelijkheid, eerlijkheid, relatiegerichtheid, specialisatie en teamgeest – daarom altijd uit. Naar de buitenwereld toe, maar ook in onze service naar u toe. Daar mag u op blijven rekenen, ook de komende 125 jaar! 

Hoe kunnen we u helpen?  

0 antwoorden