sven

Leer Sales Advisor Sven Collignon kennen

Een fervent sporter, muzikant en escape room-ontsnapper, maar vooral: een gewaardeerde collega in het uitgebreide sales team van HH Industry. We stellen je voor aan onze nieuwe Sales Advisor Sven Collignon. Brusselaar in hart en nieren en sinds enkele maanden onze expert in de Antwerpse regio.

Kom in contact met HH Industry!

Dag Sven, vertel eens. Wie is de nieuwe Sales Advisor naast de werkvloer?

Sven Collignon (SC): “Ik ben Sven, geboren en getogen in Sint-Agatha-Berchem bij Brussel, maar uitgeweken naar regio Antwerpen om hier een huisje te kopen samen met mijn kersverse vrouw!”

“Ik ben een bezige bij: zo fitness ik dagelijks voor ik aan mijn werkdag begin, liep ik al een marathon en wil ik ooit een ‘ultra obstacle course’ uitlopen. Je vindt me ook regelmatig terug in escape rooms. Eind deze maand sta ik zelfs in de finale van het Belgisch Kampioenschap Escape Room in Leuven! Daarnaast speel ik al 15 jaar lang muziek. Stilzitten? Dat doe ik niet graag!”

En wie ben je óp de werkvloer?

SC: “Vooral: een enorm gemotiveerd en gestructureerd persoon. Elke ochtend vertrek ik naar mijn werk met een grote smile. Hoewel geen dag dezelfde is, heb ik wel een dagelijkse routine waar ik hard aan vasthoud om mijn job zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen. Zo begin ik de ochtend steevast met het beantwoorden van mijn mails en het opvolgen van mijn klanten zonder uitzondering …”

Elke ochtend vertrek ik naar mijn werk met een grote smile.”

“Ik werk zo grondig mogelijk: voor ik bij (potentiële) klanten binnenstap wéét ik al hoe wij vanuit HH Industry hun noden kunnen invullen. Ik kom aan met een oplossing op maat. Die doortastendheid vind ik belangrijk, want zo zorg je voor een service waarbij elke klant zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt.”

Wat houdt de functie van Sales Advisor in?

SC: “Ik ondersteun onze klanten in Antwerpen met het juiste advies en stel hen op de hoogte van alle oplossingen die wij kunnen aanbieden op maat. Dat doe ik voor zowel onze YALE heftrucks, als voor de Addax bedrijfsvoertuigen en de Adlatus schoonmaakrobots.”

“Werkt de klant bijvoorbeeld in een groot magazijn? Dan adviseer ik hem over het gebruik van de juiste heftruck, maar kan ik hem ook attent maken op het nut van een Adlatus kuisrobot voor zijn productiehallen.”

“Enerzijds ondersteun ik dus onze klanten met raad en advies, anderzijds zoek ik ook nieuwe manieren om ze te helpen met de juiste machines die hun bedrijfsvoering makkelijker zullen maken.”

Je komt uit een andere sector – hoe ben je bij HH Industry terechtgekomen?

SC: “Ik werkte in een salesfunctie op mijn vorige job. Daar heb ik heel wat verkoopkennis opgedaan die ik vandaag toepas op de werkvloer. Ik werd door HH Industry benaderd en stond aanvankelijk twijfelachtig tegenover het veranderen van job. Na enkele gesprekken raakte ik meer en meer geïnteresseerd. Je voelt de familiale cultuur die hier hangt gewoon meteen.”

“Ik houd van het verkoopaspect en klantencontact van deze job, maar ook de heftrucks interesseren me fel. Hoe werkt zo een toestel? Wat kan je er allemaal mee? Hoe gaat dit technisch? Ik werk graag een plan op maat uit per klant. Zo leer ik bij én kan ik mijn klanten ten volle bijstaan.”

Wat met opleidingen en ingewerkt raken, hoe verloopt dat?

SC: “Omdat heftrucks een technische materie zijn, moet je op korte tijd heel wat leren over de toestellen zelf. Daarnaast volgde ik samen met de techniekers en andere nieuwe collega’s een resem aan opleidingen. Waar moet je op letten als je een vraag krijgt? Hoe bezorg ik mijn klant de best mogelijke oplossing? Wat met de technische specs van elke heftrucks? Allemaal vragen die tijdens mijn opleiding(en) beantwoord werden. En het was natuurlijk ook fijn dat ik zelf eens zo’n heftruck mocht besturen (lacht).”

“HH Industry zet enorm in op die opleiding. Voor hen is het belangrijk dat elke vraag kan beantwoorden. Ik kan dan ook altijd rekenen op feedback en hulp wanneer ik dat nodig heb.”

HH Industry is een familiebedrijf: merk je dat ook?

SC: “Vanaf mijn eerste werkdag voelde ik me hier als een volwaardig deel van het team. Er hangt een informele sfeer waarin collega’s, managers en zelfs de ‘grote bazen’ elkaar ondersteunen.”

“Bovendien toont HH Industry heel wat begrip voor haar werknemers. Heb je een slechte dag, komt er iets persoonlijks tussen,… Dan wordt samen gezocht naar een oplossing.”

Tot slot: wanneer is jouw missie geslaagd binnen jouw functie?

SC: “Mijn dag is geslaagd als klanten of prospects enthousiast zijn!”

Ook met HH Industry in contact komen?

 

0 antwoorden