Nieuwe driewiel elektrische YALE® vorkheftruck: de alleskunner

Een frisse nieuwkomer in de familie! YALE® Material Handling stelt met enige trots een nieuwe compacte elektrische heftruck voor, de ERP16-20UXT. Door zijn driewieler-concept is deze compacte en behendige elektrische heftruck geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die sporadisch gebruik maken van een heftruck in lage tot gemiddelde belastbare omstandigheden. Binnenkort ook beschikbaar in België.  

Maak kennis met deze handige heftruck met sterke prestaties en een lage TCO (Total Cost of Ownership, totale kost voor de ondernemer).

Met een hefvermogen van 1.600 tot 2.000 kg is dit een echte alleskunner in dit segment. De benaming UXT-serie is van toepassing voor toestellen die niet gericht zijn op zware industriële toepassingen, maar wel hun mannetje staan in hef- en verplaatsopdrachten in standaard omstandigheden. De zware industriële heftrucks zijn immers niet nodig voor de meeste standaardtoepassingen.

Elektrische heftruck voor minder veeleisende occasionele activiteiten

Deze nieuwe elektrische heftruck is ideaal voor bedrijven die occasioneel gebruik maken van materialhandling toestellen zoals het sporadisch laden en lossen van vrachtwagens en het verplaatsen van goederen. Denk aan kmo’s met minder zware laad- en losactiviteiten zoals kleinere productie- en maakbedrijven, tuincentra,  brouwerijen, drukkerijen, landbouwbedrijven, magazijnen bij servicebedrijven en andere.

Heftruck met maximaal zicht

De ERP16-20UXT-reeks is uitgerust met een mast die de heftruckchauffeur een maximaal zicht op de lading en omgeving biedt. Dit is niet alleen handig bij laden en lossen, het is ook extra veilig.

 

Ergonomisch ontworpen chauffeurscabine

In de ergonomisch ontworpen chauffeurscabine staan alle bedieningselementen binnen handbereik. Deze comfortabele werkplek heeft alles om de vermoeidheid en afleiding van de heftruckchauffeur te verminderen. Een duidelijk display zorgt ervoor dat de heftruckchauffeur gemakkelijk toegang heeft tot alle informatie die hij/zij nodig heeft, zoals de batterij- en snelheidsindicator en onderhoudsaanwijzingen. De stoel is comfortabel en instelbaar.

 

Uitstekende wendbaarheid

Door het driewielontwerp van de ERP16-20UXT-reeks is de draaicirkel van deze heftruck beperkt, terwijl de heftruck toch heel nauwkeurig en vlot stuurt. Ideaal dus voor een vlot rijgemak in kleine ruimtes. Deze driewieler moet, door het specifieke ontwerp, op het gebied van stabiliteit niet onderdoen voor de vierwielversies.

 

Veiligheid eerst

In bedrijven waar niet vaak heftrucks rijden, is het van groot belang dat zowel de heftruckchauffeur als eventuele passanten in alle veiligheid kunnen samenwerken. Doordat het gebruik van heftrucks er geen dagelijks gegeven is, is er ook niet altijd verhoogde waakzaamheid of aandacht voor het mogelijk gevaar. Daarom zijn onze heftrucks voorzien van standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen..

  • Flitslichten waarschuwen passanten voor de naderende heftruck
  • Geluidssignalen zoals de standaard claxon en eventueel optionele signalen bij het achteruitrijden zijn mogelijk. Via een handige, maar ook eenvoudige handgreep aan de achterzijde met geïntegreerde claxon, kan de heftruckchauffeur een bijkomend signaal geven wanneer hij achteruit rijdt.
  • Andere veiligheidsopties kunnen besproken worden met uw adviseur bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM

Meer informatie over het volledige YALE® assortiment  van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM voor material handling? Ga naar de Product Kiezer.

0 antwoorden