YALE BELGIUM zet mee de (stevige) schouders onder Rugby Soignies!

Stoere mannen, teamspirit en respect voor de tegenstander. Dit beeld van de rugbysport klopt helemaal met de realiteit. Zo blijkt na een bezoekje aan de Waalse club Rugby Soignies, één van de beste rugbyclubs in de Benelux. HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM is partner en zet er mee de schouders onder. 

Rugby Soignies, een club met meer dan 500 leden, speelt in de hoogste divisie en speelt al jaren mee aan de top (zie palmares onderaan). “Rugby is een sport waar waarden zoals respect en integriteit primeren, net als bij YALE BELGIUM,” zegt Sébastien Wattiaux, heftruckadviseur in Wallonië. “Je kan rugby een beetje vergelijken met voetbal, maar dan onder gentlemen,” lacht hij. “Want het valt op bij Rugby Soignies: na de wedstrijd blijven beide ploegen, ongeacht matchverloop of uitslag, nog napraten op het terrein, samen met de supporters.”

 

YALE BELGIUM steunt rugby

HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM ondersteunt als partner mee de activiteiten van deze sympathieke Waalse club. De leden zijn verdeeld over 10 leeftijdscategorieën en er is een sterke jeugdwerking.

Sébastien neemt graag deel aan de businessmeetings en -lunches. “Rugby Soignies is een op-en-top Waalse familieclub met veel netwerken en contacten in het bedrijfsleven. Netwerking bij sportactiviteiten is heel gebruikelijk in Wallonië. Je schuift voor de match samen met andere zakenmensen mee aan tafel en leert elkaars activiteiten kennen. Ik breng deze club geregeld een bezoekje, samen met klanten of prospecten, en vind er professioneel helemaal mijn draai. Het rugbymilieu is sympathiek en ‘très conviviale’, goed om nieuwe klanten te leren kennen.”
“Familiale gezelligheid, eenvoud en respect zijn de waarden bij Rugby Soignies. Dat is een match met de waarden van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM.” 
Met 500 leden is Rugby Soignies best een belangrijke sportclub in Wallonië. Ook de Waalse overheid steunt de activiteiten van deze club en ondersteunde bij de bouw van een nieuw terrein met kunstgras, kleedkamers, een fitnesszaal en een kantoor.

Rugby in opgang

“Rugby is een sport in volle opgang,” zegt Sébastien. “In Frankrijk en Engeland zijn dit echte topsporten. De media-aandacht in Frankrijk stroomt door naar Wallonië. Het is een fysieke en spectaculaire sport met supporters die gewoon naast het terrein staan, zonder afscheiding. Je beleeft de sport echt samen met de spelers. Echt een topper onder de sporten!”

 

Palmares Rugby Soignies

  • 2018: Winnaar Beker van België
  • 2019: Vice-kampioen van België
  • 2019: Winnaar BENECUP (top 4 clubs België-Nederland)
  • 2020: Finalist Beker van België (finale geannuleerd door Covid-19)

Meer info over onze activiteiten in Wallonië? Neem contact op met Sébastien Wattiaux via YALE® Wallonië: tel.nr.: 081/25 09 09.

Meer informatie over het volledige YALE®  assortiment voor material handling? Check de Product Kiezer .

0 antwoorden