Sébastien Wattiaux: onze heftruckadviseur in Wallonië

Samen met het serviceteam van YALE BELGIUM legt Sébastien Wattiaux, Business Development & Sales Advisor, onze Waalse klanten in de watten. Maak kennis met een man met een plan. “YALE BELGIUM staat 100% ‘à l’écoute du client’.”

Sébastien Wattiaux (SW) ziet niet op een uurtje werk. Eigen aan de Waalse werkmentaliteit neemt hij vaak deel aan netwerkbijeenkomsten na de uren of vergezelt hij klanten op sportwedstrijden tijdens het weekend. Zijn werk levert op: YALE BELGIUM heeft als heftruckleverancier meer dan een vaste voet aan grond bij onze zuiderburen.

 

Hoe wil je met YALE BELGIUM in Wallonië het verschil maken?

SW: “Yale® staat ook in Wallonië bekend als een leverancier van uitstekende heftrucks en magazijntoestellen én een prima service. We staan 100% ‘à l’écoute du client’. Daarnaast ken ik alle toestellen door en door dankzij allerlei productgerichte opleidingen in ons hoofdkantoor in Antwerpen en bij andere Yale® vestigingen.”

“Netwerking is belangrijk om onze toestellen in Wallonië te promoten. Businessclubs en andere netwerkactiviteiten zijn mijn favoriet domein waar ik heel gericht in contact kom met de Waalse kmo’s.”

 

Je bent een goede bekende bij Sporting Charleroi …

SW: “YALE BELGIUM sponsort Sporting Charleroi, de 2de grootste voetbalclub in Wallonië. Ik nodig regelmatig klanten uit om een thuiswedstrijd te volgen. Daarnaast ben ik vaste klant op de maandelijkse businessevents bij Sporting, waar je telkens een 350-tal commerciële partners treft. Eerlijk, ik ben geen liefhebber van voetbal, maar de zakelijke dynamiek die rond deze club hangt, is enorm. Sporting heeft een bijzonder sterk netwerk. Ik ben trouwens ook vaak op zondag te gast bij de wedstrijden van Rugby Club Soignies, waar YALE BELGIUM ook ondersteunende partner is.”

 

Welke verschillen ervaar je tussen Wallonië en Vlaanderen?

SW: “Er is een andere zakelijke aanpak. In Wallonië staat het familiale, het amicale voorop. Netwerking is er echt bedoeld om zakelijke info uit te wisselen en business te doen, meer dan in Vlaanderen. Dat familiale karakter sluit uitstekend aan bij een familiebedrijf als HILAIRE VAN DER HAEGHE NV.”

 

Wat zijn de sterke punten van Yale voor Waalse ondernemingen?

SW: “Yale® is een internationale beursgenoteerde heftruckfabrikant met naam. Echt ‘incontournable’. Onze machines zijn robuust, duurzaam, betrouwbaar, technisch in orde en veilig. Koppel daar een stabiel bedrijf met familiewaarden aan zoals HILAIRE VAN DER HAEGHE NV en je hebt een uitstekende partner voor je logistiek materiaal.”

 

Hoe verloopt de Yale® service naar heftruckklanten in Wallonië?

SW: “Zoals in heel België: ‘impeccable’. Je koopt een toestel immers één keer, maar de service heb je voor jaren! Met onze servicetechnieker Jérôme die de interventies in Wallonië doet, vorm ik een hechte tandem.”

 

Hoe ervaar jij dat familiale karakter van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV?

SW: “De HVDH-waarden ‘solide’, ‘familiaal’ en ‘dichtbij de klant’, zijn niet gelogen. Hier telt veel meer dan alleen de cijfers. Om een voorbeeld te geven: mijn dochtertje is langdurig ziek en dat vraagt wel wat privé inspanningen. De manier waarop HVDH hiermee omgaat, vind ik geweldig. Nogmaals, HVDH is een multinational met sterke lokale contacten en een uitgesproken familiaal karakter.”

Neem contact op met Sébastien Wattiaux via Yale Wallonië: tel.nr.: 081/ 25 09 09. Meer informatie over het volledige Yale®  assortiment voor materials handling? Check de Product Kiezer.

0 antwoorden