YALE® vorkheftruck met geïntegreerde lithium-ionbatterij

Yale Europe Material Handling lanceert een vorkheftruck met een geïntegreerde ruimtebesparende lithium-ionbatterij. Het gaat om een lithium-ion optie (of li-ion) op een elektrische heftruck, de ERP25VLL en ERP30VLL. Eerder kondigde YALE® aan dat het een heftruck op waterstof ontwikkelt.

In de wereld van material handling zijn oplossingen voor alternatieve energie snel groeiend. YALE®  biedt een breed scala aan oplossingen, van interne verbrandingsmotoren tot loodzuur- en lithium-ionbatterijen. De ERP25VLL en ERP30VLL zijn de eerste YALE®-trucks die zijn ontworpen rond een volledig geïntegreerde en ruimtebesparende lithium-ionbatterij.

 

Li-Ion voordelen

Door gebruik te maken van de voordelen van de li-iontechnologie, werken deze vorkheftrucks efficiënt en hebben ze lage operationele kosten. De voordelen:

  • Efficiënt werken. De lithium-ionbatterij heeft een langere levensduur dan een traditionele loodzuurbatterij en elimineert de noodzaak voor batterij-onderhoud en het wisselen van batterijen.
  • Milieuvriendelijk. De li-iontechnologie maakt emissievrij werken mogelijk, omdat er geen gassen worden geproduceerd tijdens het laadproces.

 

Ergonomische heftruck met li-onbatterij

Doordat een li-ionbatterij kleiner is dan de klassieke loodzuur batterij, is het bestuurderscompartiment van deze heftruck extra ruim, waardoor het comfort, het bedieningsgemak en dus de productiviteit worden gemaximaliseerd. Vergeleken met de traditionele constructie biedt dit nieuwe ontwerp diverse voordelen, zoals een groot compartiment dat bestuurders meer ergonomie en extra voetruimte biedt.

 

Voor middelzware en zware toepassingen

De ERP25VLL en ERP30VLL zijn geschikt voor middelzware tot zware toepassingen. De li-ionbatterij kan in verschillende pauzes worden opgeladen, om zo bij 2 of 3 ploegen inzetbaar te zijn. Li-Ion is ook  interessant voor taken waar ‘schoon’ werken noodzakelijk is, zoals in de voedings- en farmaceutische industrie, aangezien li-Ionbatterijen vrij zijn van gasvormige emissies en zuurlekkage.

 

Lage temperaturen

De ERP25VLL en ERP30VLL kunnen ingezet worden in koel- en vrieshuizen tot -20 °C. De li-ionbatterij is immers voorzien van interne verwarming om de batterijtemperatuur tijdens het opladen boven de 0° C te houden.

Kortom, Yale Europe Material Handling voegt een milieuvriendelijke en efficiënt werkende variant toe aan haar ruime assortiment. YALE® klanten hebben dus een nog grotere keuze om de beste batterijtechnologie te kiezen die bij hun activiteiten past.

Meer info over YALE®-toestellen met lithium-ion

Meer informatie over het volledige YALE®  assortiment  van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM voor material handling? Ga naar de Product Kiezer.

0 antwoorden