Ismail

Van werkplaatstechnieker naar servicetechnieker: Ismaïl Bel Mouhand

“Sleutelen en mechanica zijn helemaal mijn ding,” vertelt Ismaïl Bel Mouhand die u steevast in het atelier van HH Industry terugvindt. Nog even toch, want binnenkort gaat hij als servicetechnieker aan de slag. Een kennismaking met Ismaïl.

Vertel eens: wie is Ismaïl?

Van kindsbeen af sleutelde ik al aan brommers en auto’s. Het was dan ook een logische keuze om automechanica & elektriciteit te studeren. Bovendien behaalde ik een certificaat ‘ontladen van elektrische voertuigen’.

Na mijn studies deed ik een eerste werkervaring op in de wereld van de heftrucks. Intussen ben ik werkzaam bij HH Industry en volg ik nog opleidingen via Educam: een kennis- en opleidingscentrum voor de mechanicasector.

Meer weten onze vacatures? Contacteer ons!

Hoe heeft u de weg naar HH Industry gevonden?

Ik zocht een nieuwe uitdaging. Omdat ik al eerder had kennisgemaakt met heftrucks, stelde het uitzendkantoor me voor bij HH Industry. De klik was er meteen! Dat resulteerde in veel werkplezier en een positieve beoordeling waardoor ik hier intussen in vast dienstverband werk.

U werkt als werkplaatstechnieker, binnenkort als servicetechnieker. Hoe ziet een werkdag van een werkplaatstechnieker eruit?

Rond kwart voor 8 kom ik binnen en kleed ik me om. Koffie en iedereen gedag zeggen, is mijn ochtendritueel. Daarna begin ik aan m’n veelzijdige dag:

  • Nieuwe toestellen poetsen en klaarzetten, zodat ze kant-en-klaar naar de klant kunnen.
  • Tweedehands toestellen of verhuurtoestellen klaarmaken: dat betekent dat de toestellen worden nagekeken, zowel technisch als qua uitzicht. Het gebeurt dat het toestel dus niet alleen een onderhoud krijgt, maar dat het ook opgeknapt wordt door het te schilderen, zodat het er pico bello uitziet. Tenslotte worden alle functies nog eens grondig getest en geef ik de machine vrij voor verzending naar de klant.

Andere handelingen die in de werkplaats dagelijks worden uitgevoerd, zijn het opladen van elektrische toestellen, het bijvullen van gedestilleerd water in de batterij, poetsen, schilderen, … Maar ook uiteraard het uitvoeren van herstelopdrachten aan toestellen van klanten die naar onze werkplaats zijn gebracht. Vaak doe ik 15 verschillende dingen op één dag. Die afwisseling vind ik belangrijk en leuk.

Wat doet een servicetechnieker?

Het grote verschil is de plaats waar het werk uitgevoerd wordt. Een servicetechnieker bezoekt onze klanten bij hen ter plaatse om daar onderhoud of herstellingen uit te voeren. Ik heb al met collega’s meegelopen tijdens mijn opleiding, binnenkort doe ik dit op eigen houtje. Om een goede servicetechnieker te zijn, moet je beschikken over een zeer degelijke technische basis, een hoge zelfstandigheid en de creativiteit om zelf tot oplossingen te komen. Je staat er bij de klant immers alleen voor. Je put uit je ervaring om storingen op te sporen én te verhelpen of om het juiste onderhoud te voorzien. Het is ook zeer belangrijk om een goede relatie te hebben met de medewerkers en verantwoordelijke bij de klant.

Ziet u zo’n afwisselend takenpakket ook zitten? Kom eens kennismaken!

Waarom is werken bij HH Industry een meerwaarde voor u?

Toen ik hier binnen stapte, voelde ik meteen de familiale sfeer. Bij Hilaire Van der Haeghe vindt men teamwork, respect en persoonlijke groei erg belangrijk. Er wordt enorm geïnvesteerd in opleiding en vervolmaking, daarom mag ik regelmatig opleidingen volgen. Ik ben blij dat ik hier ben en wil hier nog lang blijven werken. Ik kom elke dag met plezier uit mijn bed voor mijn job.

Meer weten over werken bij HH Industry? Contacteer ons snel!

0 antwoorden