Heftruck lease: het verschil tussen operationele en financiële lease

Heftrucks en magazijntoestellen zijn echte investeringsgoederen. Afhankelijk van de precieze specificaties van uw toestel, kan de kostprijs oplopen tot 60.000 euro. Dat is een forse investering voor ieder bedrijf. Omdat wij ons bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM sterk bewust zijn van dit gegeven, bieden we tal van alternatieve oplossingen aan.

Waarom een heftruck leasen?

U kan bij ons terecht voor:

Welke formule is voor uw onderneming het meest geschikt? Onze expert overloopt graag de mogelijkheden met u en toetst aan de hand van uw verwachtingen af wat voor u de beste oplossing is.

Wat is het verschil tussen financiële en operationele lease?

1. Financiële lease van een heftruck

Bij een financiële lease van een heftruck gebeurt de lease via uw eigen bank of via HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM.

Een financiële lease is een investering met als oogpunt op het einde van het contact het toestel over te nemen aan de restwaarde. Het betreft hier dus een zuiver financiële constructie: er is geen onderhoudscontract aan verbonden. Dit houdt in dat het onderhoud en eventuele herstellingen ten laste van de klant vallen. U kan als klant uiteraard kiezen voor een onderhoudscontract als optionele extra.

Een financieel leasecontract is niet opzegbaar. Het is wel een stuk goedkoper dan het huren van een heftruck op korte termijn.

Boekhoudkundig wordt een financiële lease verwerkt als een investering. In principe kunnen we deze formule vergelijken met een gespreide betaling.

2. Operationele lease van een heftruck

Een operationele lease is sterk gelijkaardig aan een verhuurcontract op lange termijn. Het grote verschil met Korte-Termijn-Verhuur (KTV) is dat de termijn vooraf wordt vastgelegd en onderweg niet opzegbaar is, wat in een KTV-overeenkomst wel kan. De leasetermijn wordt bepaald op een periode van 36 tot 72 maanden.

Het onderhoud en eventuele herstellingen zijn inbegrepen in dit contract. U heeft zodoende volledig zorgeloos een heftruck of magazijntoestel ter beschikking, waarbij alle extra kosten gedekt zijn.

Aan het einde van de termijn van de operationele lease kan u het toestel gewoon terugsturen. Desgewenst kan er een nieuw contract worden opgemaakt waarbij u een nieuw toestel toegestuurd krijgt. Zodoende heeft u altijd een recent toestel voorhanden, voorzien van de nieuwste technologie.

Boekhoudkundig valt een operationele lease onder aftrekbare werkingskosten. Het is een all-in-formule die vooral inzet op ontzorging.

Yale lease service

 

Kiest u een financiële lease of een operationele lease?

Afhankelijk van de aard van uw activiteiten, de frequentie van het gebruik van de heftruck, het boekhoudkundige plaatje en de financiële strategie van uw organisatie, bespreekt onze expert graag de ideale formule met u.

Daarbij worden alle opties onder de loep gelegd om voor uw bedrijf het meest voordelige en ideale voorstel op te maken.

 

Wenst u graag meer informatie, een vrijblijvend tarief of een extra inlichting? Neem dan contact op met onze diensten. Wij helpen u graag verder!