Ergonomisch werken is uiterst belangrijk, ook voor een heftruckchauffeur. De YALE® heftrucks zijn voorzien van uitrustingen die de bestuurders op een ergonomische manier laten werken.

Ergonomische uitrusting (standaard en optie) van een YALE® heftruck

Lage opstap
Een ruime en veilige opstap zorgt voor laag en ergonomisch opstappen.

Handvatten bij op- en afstappen
Een handvat vergemakkelijkt het in- en uitstappen, een handeling die een heftruckchauffeur de hele dag uitvoert.

De lage opstap en de handvatten vormen een ergonomisch maar vooral ook veilig en stabiel ‘drie-punten-steunsysteem’ waardoor de heftruckchauffeur stabiel en ergonomisch kan op- en afstappen.

Instelbare chauffeursstoel
Heftruckchauffeurs brengen het grootste deel van hun dag zittend door. Een ergonomische chauffeursstoel die een goede zithouding bevordert, is een must.

Een vlot instelbare stoel, al dan niet luchtgeveerd (pneumatisch), is cruciaal om chronische rugklachten te voorkomen. Bestuurders kunnen deze aanpassen aan hun lengte en gewicht: met een knop stellen ze de vering van de stoel in. U kunt bij HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM ook terecht voor optionele comfortabele steunen voor armen, lenden en schouders.

Hydraulische bedieningshendels

Optioneel kunnen de armsteunen van de YALE® toestellen uitgerust worden met elektronische mini-hendels, geïntegreerd aan de rechter armleuning van de bestuurderszetel. Deze zorgen voor een enorm zitcomfort en ergonomie van de chauffeur. Alle hydraulische bewegingen, rijrichtingsschakelaar en claxon zijn met één hand bedienbaar, terwijl de arm constant in rust is.

Instelbare stuurkolom
Het stuur is traploos regelbaar zodat de stuurkolom voor elke chauffeur individueel perfect kan worden ingesteld.

Doorkijkbare masten
Een goede doorkijk door de mast vergroot het gezichtsveld op de lading en de vorkpunten. Dit is niet alleen ergonomisch belangrijk (de chauffeur dient niet te reikhalzen, te mikken of constant van positie te veranderen), maar is ook enorm belangrijk voor de veiligheid van de chauffeur en de medewerkers op de werkvloer. Deze ‘high-visibility-masten’ hebben ook een positieve invloed op de vermindering van het aantal schadegevallen tijdens het uitvoeren van het werk.

Ergonomische claxon
Deze claxon is standaard op alle aangedreven YALE® toestellen. Te gebruiken bij het achteruitrijden terwijl u de rug draait. Eventueel te combineren met een draaistoel waardoor u minder belasting op de nek en de rug krijgt. De claxon staat op het stuur, maar ook op het handvat dat gebruikt wordt bij het achteruitrijden.

Spiegels en camera

De juiste spiegels (links en rechts, panoramische achteruitkijkspiegel) zorgen voor een perfect zicht. In sommige YALE® toestellen is het ook mogelijk om optioneel een camera op de vorken te bestellen, waardoor de chauffeur minder omhoog moet kijken.

Glazen panoramisch dak
YALE® reachtrucks kunnen uitgerust worden met een panoramisch dak met gelaagd glas dat niet alleen beschermt tegen vallende lasten, maar waardoor de bestuurder een vrij zicht heeft op wat er boven zijn hoofd gebeurt.

Meer info over ergonomische features op de heftrucks van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV/SA – YALE BELGIUM voor uw bestaande vloot Yale toestellen? Neem contact op met Joeri Govaerts, Service & Parts Manager, via tel.nr. 03/821 08 76  of via jg@vanderhaeghe.be en Michiel Bekkers, Service Coördinator & Planner, tel.nr.: 03/821 08 59 of via service-industry@vanderhaeghe.be.

Voor meer info bij het samenstellen van deze uitrustingen op nieuwe toestellen, neem contact op met het Sales team uit uw regio via tel.nr. 03/821 08 38 of industry@vanderhaeghe.be.